Hovedgård Skoleorkester

Optagelsesprøve nye medlemmer

Lars Krøldrup, der er censor ved optagelsesprøven, har forfattet en lille skriv om årets prøve.

Klik her for at læse og se de nye medlemmer

Første tirsdag efter julekoncerten havde Fie og jeg den udsøgte fornøjelse, at have ikke mindre end elleve håbefulde SpilOpere til optagelsesprøve til Skoleorkestret.

Jeg var desværre ikke selv til julekoncert i år, men har fra Jonas, som selv har spillet med i skoleorkestret, hørt, at det var nogle meget dygtige unge musikere der søgte optagelse, så jeg var meget forventningsfuld. Jonas fortalte at han var endog meget overrasket over de svære numre SpilOperne spillede og med den sikkerhed de gjorde det.

Så det var med stor spænding vi tog imod Nicolai på klarinet, som den første.

Jeg vil ikke gå i detaljer med hver af kandidaterne, men komme med en generel vurdering af holdet som helhed.

Efter Nicolai kom Zenia, også på klarinet, Melanie og Johan på trompet, Carla på basun, Frida og Carla på altsax og Rasmus og Frederik på tenorsax.

Alle blæserne havde en flot, kraftig tone i hele tonelejet, og forstod at variere deres styrker, betoninger og dynamik. Lige netop de ting, der gør musik værd at høre på. De havde styr på deres skalaer og betydninger af de forskellige musikudtryk vi traf på, og var i det hele taget sikre i deres fremførelser. Jeg har ved tidligere lejligheder anket lidt over, at musiklærerne kunne gøre lidt mere ud af selve musikforståelsen og dynamiske tegn. Det har de taget til sig, eller vi har her med en ekstraordinær gruppe unge mennesker at gøre, som ved egen hjælp har tilegnet sig denne viden. Nej, jeg kan ikke rose gruppen af musiklærerne nok, for det store arbejde de udfører år efter år, for at det lykkes at sikre så høj en standard i musiklivet i Hovedgård. Bravo!

Ud over blæserne, var Jonathan oppe i trommesæt og Emil oppe i guitar. Begge viste stor styrke i rytmer, nodelæsning og instrumentspil.

I løbet af aftenen, havde vi fornøjelsen af at høre meget varieret musik med både Etuder, viser, James Bond musik og noget så eksotisk som et swingnummer i 5/4´s takt og trioliserede ottendedele.

Når Fie og jeg, efter prøven, kom ud for at fortælle den glædelige nyhed, var det helt utrolig dejligt at se familie sidde klar sammen med kandidaten og glæde sig over at optagelsesprøven gik så godt, som den gjorde i alle elleve tilfælde. Det er godt at se, at familien bakker op omkring de unge mennesker og støtter dem i deres valg af fritidsinteresser. Tak for det, forældre.

Jeg er helt sikker på, at alle nye medlemmer meget hurtigt falder godt til i Skoleorkestret, og hurtigt bliver en styrkelse af instrumentgrupperne de kommer til at sidde i. De virker også mentalt stærke, så at de også kommer til at styrke det sociale sammenhold, mener både Fie og jeg er helt sikkert.

Og jeg er jo naturligvis også sikker på, at de medlemmer der allerede sidder i orkestret vil tage godt imod de nye medlemmer. Selvom der sikkert er nogle af ”de gamle” der må tage sig sammen, for at kunne følge med ”de nye” rent spillemæssigt.

Til sidst vil jeg gerne takke Fie for det helt utroligt store arbejde hun udfører her i byens stolthed: Hovedgård Skoleorkester. Når man ser hende sammen med de unge mennesker, er der ingen tvivl om, at hun elsker dem alle meget højt.

Lars Krøldrup (den onde censor☺)

 

Her ses de nye medlemmer:

Carla Ø 

Carla Ø

 Emil

Emil

 Carla R

Carla R

 Frederik

Frederik

 Frida

Frida

 Johan

Johan

 Jonathan

 Melanie

 Jonathan

 Melanie

 Nicolai

Nicolai

 Rasmus

Rasmus

 Zenia

Zenia