Hovedgård Skoleorkester

Budapest 2019.

Af Ellen Høgh Bager

Det er dejligt at huske på efterårsferien 2019, hvor os i HSO, var i Budapest, Ungarn, og spillede 6 fantastiske koncerter, på 6 forskellige lokationer.

Busturen var ca. 22 timer lang, og vi fik set mange flotte og store landskaber, og kørt op i forskellige højder hvor vi kunne se dis lægge sig over marker og by.

Efter de 22 timer i bussen var vi i Budapest og henne ved hotellet, Atlas, hvor vi skulle bo. Det var et fint hotel og personalet snakkede o.k engelsk. Vi blev indkvarteret på 7 forskellige etager, 3- og 4 mandsværelser.

Den 1. aften fik vi fritid i byen, hvor dem under 16 skulle være hjemme inden kl. 24:00 og dem over, måtte selv bestemme.

Den næste dag, søndag, skulle vi på en guidet tur i bussen med en meget venligt guide, Éva, som størstedelen af HSO ikke brød sig særlig meget om, pga. hendes engelsk ikke var særlig godt. Jeg syntes tværtimod godt man kunne forstå det, og havde ikke noget imod hende. Det var meningen med denne tur at vi skulle lære byen lidt at kende. Det syntes jeg slet ikke man kunne efter turen, først sidst på ugen kunne vi finde rundt, men ellers var det meget hyggeligt at få det hele forklaret.

Om eftermiddagen søndag spillede vi koncert i Budapest Zoo, hvor vi fik et stort publikum. Der var endda folk der stod uden for portene til zooen, fordi de ikke havde billet til at komme ind, for at høre os. Efter koncerten fik vi fritid resten af dagen

De andre dage forløb næsten på samme måde; morgenmad, koncert, måske se et par seværdigheder eller to, og så fritid resten af aftnen til vi skulle i seng. En ting som jeg tror jeg kan sige på alle de nyes vegne, var at vi syntes meget, at de “ gamle” var meget søde ved os, virkelig tog hensyn og bare generelt tænkte at det var vores første udlandstur. Jeg vil være ærlig og indrømme at jeg havde forventet at de store ville drikke sig helt ud i hegnet og “slet ikke leve” den næste dag. Men det syntes jeg ikke de gjorde.

Ungebestyrelsen havde fundet på noget mega fedt! Fløjte Anne havde lavet 2 t-shirts og tegnet Hans, fra bestyrelsen, på den ene og tegnet et båthorn på den anden. Så havde hun skrevet dagens Hans, som var en person der havde formået at gøre noget rigtig godt. Dagens båthorn, kan man da næsten gætte, var en person der havde gjort noget virkelig dumt, som for eksempel at hoppe i en swimmingpool, med telefonen i badebukselommen, som Johan formåede at gøre.

Vi har haft mange, både gode og dårlige, oplevelser på turen. De eneste dårlige, der faktisk rigtigt har været, er at der var nogle ændringer i programmet, men det gjorde ikke den store forskel, HSO tog tingene, som de kom. Men alt i alt, så har det kraftederme (undskyld sproget) været en god tur.

Noder